Учеството на министерот Шапуриќ на Бизнис форумот “Иницијатива 3 мориња” кој се одржа во Букурешт Романија

  Денес, на вториот ден од одржување на Бизнис форум иницијатива 3 мориња, министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска

Прочитај повеќе

Учество на министерот Шапуриќ на пуштањето во употреба на најсовремената лабораторија за микробиологија и паразитологија во Куманово

Денес, во Куманово беше отворена и пуштена во употреба најсовремена акредитирана лабораторија за микробиологија и паразитологија по најнови светски стандарди

Прочитај повеќе

Работна средба на министерот Шапуриќ со Јасна Габриќ-членка на Советот на региони на ЕУ и Јохана Линдблом-заменик генерален секретар задолжена за институционални врски во Советот на Региони на ЕУ

Денес, министерот задолжен за регулатива за подобрување на инвестициска клима за домашните компании проф. д-р Зоран Шапуриќ оствари работна средба

Прочитај повеќе

Учество на министерот Шапуриќ на форум за афирмација за потребата од институционално регулирање на финансирање преку моделот на ,,Бизнис ангели”

Замeник претседател на Влада на РМ за економски прашања проф. д-р Кочо Анѓушев и  министерот за регулатива за подобрување инвестициска

Прочитај повеќе

Средба на министерот Шапуриќ со Претседателот на светската асоцијација на бизнис ангели д-р Бајбарс Алтунташ

Денес, во кабинетот на министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија проф. д-р Зоран

Прочитај повеќе

Министерот Шапуриќ ја предводеше владината делегација во Смилево по повод 2ри Август Илинден

  Министерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициска клима за домашните претпријатија проф. д-р Зоран Шапуриќ ја

Прочитај повеќе

Започна изградбата на нова фабрика на компанијата Мурат Тиџарет во ТИРЗ Скопје 2 со првични 300 нови работни места

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев,

Прочитај повеќе