Посета на министерот Шапуриќ на една од првите компании во Р.С.М која произведува фотоволтаични соларни модули

Вчера, министерот Шапуриќ  ја посети  првата компанија во Република Северна Македонија која произведува фотоволтаични соларни модули! На покана на менаџментот

Прочитај повеќе

Учество на министерот Шапуриќ на трибина „Станете бизнис ангел-поддржете успешна бизис идеја“

Министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија учествуваше на трибина „Станете бизнис ангел-поддржете успешна бизис идеја“

Прочитај повеќе

Шапуриќ на годишна конференција на Светски Инвестициски Форум на Бизнис Ангели

,,Владата и сите други државни институции на Република Северна Македонија, вложуваат големи напори за унапредување на бизнис климата во државата.

Прочитај повеќе

Министерот Шапуриќ одржа говор на Меѓународниот економски форум во Загреб

Вчера министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија проф. д-р Зоран Шапуриќ имаше обраќање на Меѓународниот

Прочитај повеќе

Шапуриќ: Зголемување на соработката со домашните добавувачи е заедничка цел на Владата и Дрекселмаер

Вчера попладне министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима проф. д-р Зоран Шапуриќ оствари работна  средба со менаџментот на

Прочитај повеќе