Шапуриќ на годишна конференција на Светски Инвестициски Форум на Бизнис Ангели

,,Владата и сите други државни институции на Република Северна Македонија, вложуваат големи напори за унапредување на бизнис климата во државата.

Прочитај повеќе

Министерот Шапуриќ одржа говор на Меѓународниот економски форум во Загреб

Вчера министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија проф. д-р Зоран Шапуриќ имаше обраќање на Меѓународниот

Прочитај повеќе

Шапуриќ: Зголемување на соработката со домашните добавувачи е заедничка цел на Владата и Дрекселмаер

Вчера попладне министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима проф. д-р Зоран Шапуриќ оствари работна  средба со менаџментот на

Прочитај повеќе

Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти

  Во склоп на Меѓународна конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти“на денешната панел

Прочитај повеќе

Министерот Шапуриќ претседава со Регионална конференција за одржлив развој во Албанија

Во организација на Холандскиот  институтот EWPP, во Тирана се одржува Регионална конференција за одржлив развој за земјите од Западен Балкан.

Прочитај повеќе