Средба на министерот задолжен за регулатива и унапредување на бизнис климата Зоран Шапуриќ со претставници на повеќе фирми во Кичево

На ден 01.11.2017 годинa, министерот задолжен за регулатива и унапредување на бизнис климата Зоран Шапуриќ имаше средба со менаџментот на околу 30 фирми во Кичево. На средбата министерот ги запозна претставниците на фирмите со новите мерки кои ќе ги презема Владата за стимулирање и проширување на производството, зголемување на извозот и отварање на новите работни места, а фирмите пак ги изнесоа проблемите со кои се сретнуваат при нивното работење.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *