Работна посета на министерот Шапуриќ во Охрид

Вчера, министерот Шапуриќ беше  во работна посета на неколку Охридски компании. На средбите со претставници на компаниите се зборуваше за мерките за поддршка и конкурентност на домашните претпријатија кои ги донесе Владата на Република Македонија, како и за плановите за натамошни инвестиции на овие компании.

Во компанијата Жито-леб Охрид се разговараше за нивните планови за зголемување на извозот на сопствените производи и проширување во регионот, и за воведување на нови производни програми.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *